Thursday, 24 January 2013

စေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီ၊ပူတင္း

စေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီ၊ပူတင္း





 စေတာ္ဘယ္ရီလာျပန္ျပီ။အရင္တပတ္ကဘဲ စေတာ္ဘယ္ရီ cheese cake ။အခုစေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီ၊

ပူတင္း၊ ေရခဲမုန္ ႔၊ေက်ာက္ေက်ာ။ အဲ ႔ဒီလိုေခၚ ရတဲ ႔ အေၾကာင္းရင္း က ဂ်ယ္လီအမွဳန္ ႔ထည္႔ထားတဲ ႔

႔အတြက္ ဂ်ယ္လီနဲ ႔တူသလို ေက်ာက္ေက်ာလိုလဲတံုတံု ျဖစ္ေနတယ္။ေရခဲေသတၱာထဲ ခဏ ထည္ ႔ထားရတဲ ႔

အတြက္ေရခဲမုန္ ႔လို အရသာလဲ ေပါက္ေနတယ္။အဂၤလိပ္ေတြက အဲ ႔ဒါကို Pudding လို ႔ေခၚတယ္။

စေတာ္ဘယ္ရီ ေတြအခုတေလာ ေတာ္ေတာ္ကို ေပါေနတယ္။သူ ႔ရာသီ ထင္တယ္။အခုတေလာ

ေနမေကာင္းျဖစ္ေနေတာ႔ ဟင္းလည္းခ်က္မစားႏိူင္ဘူး  ။တရုတ္ဆိုင္ရယ္၊ကုလားဆိုင္ရယ္ကိုဘဲ တလွည္ ႔စီ

အားေပးေနရတယ္။






စေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီပူတင္းအတြက္လိုအပ္တာေတြက စေတာ္ဘယ္ရီဒိန္ခ်ဥ္ ၂၀၀ ဂရမ္။သၾကား ၂ဇြန္း။

ဂ်ယ္လီမွဳန္ ႔ ၁ ထုတ္ (ပံုထဲကဂ်ယ္လီ က၂ထုတ္တြဲ )၊စေတာ္ဘယ္ရီ အနည္းငယ္၊ႏြားနို ႔ ၁၂၀ မီလီလီတာ

ခရင္(မ္)ဘူး၁ ဘူး။ ၀မွာစိုးရင္မထည္႔နဲ ႔  ။တခါထဲ အမ်ားၾကီးစားမယ္ လို ႔စိတ္ကူးထားရင္ ဒိန္ခ်ဥ္တို ႔ ႏို ႔တို ႔

ကိုအဆီထုတ္ထားတာ သံုး ။ဒီအတိုင္းဆို ကယ္လိုရီကေတာ္ေတာ္ မ်ားမဲ ႔ပံု ။



ခြက္ကေတာ႔ ၾကိဳက္တဲ ႔ခြက္ သံုးလို ႔ရပါတယ္။အေပၚကအခ်ိဳးအစားေတြနဲ ႔ဆို ဒီဖန္ခြက္ေလးနဲ ႔ ၃ ခြက္တိတိ

ထြက္တယ္။




စေတာ္ဘယ္ရီအလံုးလိုက္ေလးစားခ်င္လို ႔ အရင္ထည္႔ထားတာ။





အရင္ဆံုး ဂ်ယ္လီတထုတ္ကို ခြက္ေလးထဲမွာ ေရ ေႏြးထည္႔ျပီး လံုး၀ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးထားပါ။

ျပီးရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ ၊စေတာ္ဘယ္ရီ ၊ႏို ႔၊သၾကား၊ဂ်ယ္လီေရ ေတြကို ေဖ်ာ္စက္ထဲ ထည္ ႔ျပီး ၂ မိနစ္ခန္ ႔လွည္ ႔ေပး

ပါ။ျပီးရင္ေရခဲေသေတၱာထဲမွာ ၁နာရီေလာက္ဂ်ယ္လီ ျဖစ္သြားတဲ ႔အထိ ထားထားေပးျပီးစားနိဳင္ပါတယ္။

ကိုယ္ငါးခ်ဥ္ကိုယ္ခ်ဥ္တာမဟုတ္ဘူး တကယ္စားလို ႔ေကာင္းတယ္။မနက္တခြက္ ညၾကမွတခြက္စားမယ္

ဆိုျပီးထားတာ ဘရိတ္မအုပ္ႏိူင္ဘဲ တခါထဲ ၂ခြက္ေတာင္စားမိသြားတယ္။ခရင္(မ္)က

ဓါတ္ပံုရိုက္ရင္လွေအာင္ ဆိုျပီးထည္ ႔တာ မပါလဲရတယ္။



 
ကဲစားခ်င္တဲ့သူမ်ား လုပ္စားၾကပါ ကၽြန္ေတာ္ေရးထားတာေတာ့မဟုတ္ပါဘူး  http://barbielay.blogspot.com  မွကူးယူလာတာပါ အဆင္ေျပလို႔ ေက်းဇူးတင္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ မူရင္းလင့္ကို သြားလိုက္ပါ

  ဒီပို႔စ္ကို PDF အေနနဲ႔ သိမ္းထားခ်င္တယ္ဆိုရင္ ေအာက္မွာ ေဒါင္းယူလိုက္ပါ

0 comments:

Post a Comment